Recensies

Recensies over Bijna Vergeten

“Heel mooi boek over vriendschap en verdriet” “Wat een prachtig boek!” “De hoofdpersonen zijn allemaal zo goed beschreven dat je je erg in het verhaal inleeft en dat je als je eenmaal begonnen bent, het boek met ingehouden adem zit te lezen. Een aanrader dus voor lezers vanaf een jaar of 11 en ook voor veel ouder. Een echte aanrader.” Ineke van Nispen, kinderboekenrecensent Libris.nl (lees de volledige recensie hier)
“Bijna vergeten is zoals eerder gezegd een serieus verhaal, maar toch met een fijne ondertoon die ervoor zorgt dat het boek niet al te zwaar is. Een ontroerend verhaal dat stemt tot nadenken en dat je na het lezen zeker nog een tijdje bijblijft. Ik was zeer aangenaam verrast en raad dit boek van harte aan!” Bertine van Spijk, kinderboekenrecensent Bol.com in Bol Leesmagazine (lees de volledige recensie hier)
“Soms worden kinderen verwend met geweldige boeken, die het echt waard zijn om gelezen te worden. Bijna vergeten van Dave Goldstein is zo’n boek. Ik zou zelfs volwassenen aanraden om het te lezen.” Rubén Rodriguez da Silva, Boekhandel Los (lees de volledige recensie hier)
“Prachtverhaal over vriendschappen, stoere meiden & soms wat verdriet.” Annette Overvoorde, Birdy’s Boeken & Birdy’s Kids (lees de volledige recensie hier)
“Bijna vergeten is een mooi en vlot geschreven boek, geschikt voor de jeugd maar ook voor volwassenen” Annelien Kruithof – recensent De Perfecte Buren (lees de volledige recensie hier)
“‘Bijna vergeten’ van de Amsterdamse Dave Goldstein is gevat, soms grof gebekt, maar steeds ontroerend zonder sentimenteel te zijn. Over Daniëlle, die vier jaar na het verlies van haar moeder bang is zich haar niet te herinneren. Maar ‘Als ik mama mis, hoef ik alleen maar aan de Efteling te denken’ – want iemand die zo dierbaar was, kún je gewoonweg niet vergeten.” Kirsten König, Kinderboekwinkel Amsterdam Bezoek de Kinderboekwinkel
Ron Amesz, Noord-Hollands Dagblad (lees de recensie hier – registratie vereist)
“Bijna vergeten is een ontroerend jeugdboek. Het verhaal is zo geschreven dat het waar gebeurd zou kunnen zijn. Het is een verhaal met een lach en een traan. Dave Goldstein heeft een vlotte schrijfstijl, wat fijn is om te lezen en helemaal past bij de doelgroep. Jongeren kunnen zich identificeren met de hoofdpersoon en zich makkelijk inleven in het verhaal” Anneke Schrijft, Life as we know it (lees de recensie hier)
“Bijna vergeten is een boek dat ondanks alles toch een positief einde heeft en de lezer het gevoel geeft dat je verder kunt, ook al ben je vergeten hoe je moeder nou precies rook. Een veelbelovend jeugdboekendebuut, geschikt voor lezers van elf jaar en ouder.” Lezenisleuk.nl (lees de recensie hier)
“Het verhaal is toegankelijk en met warmte geschreven. Ook is sprake van een zekere humor. Daarbij is het nergens sentimenteel, ondanks de heftige gevoelens die aan bod komen.” Janneke van der Veer, NBD Biblion
“Wat zit er heerlijk veel humor in dit verhaal! Het houdt de toch zware onderwerpen als afscheid, rouw en doorleven na verlies lekker luchtig. Ik heb het boek gelezen met een lach en een traan, want ontroerend was het zeker ook.” Biebmiepje (Lees de recensie hier)
“Het is een mooie mix over onzekerheden die wij allemaal kennen. Speelt goed in op de puberleeftijd en laat zien dat – ook na lastige periodes – de zon altijd wel weer begint te schijnen.” Irene, Wij Testen Het (Lees de recensie hier)